GRUPA MIJLOCIE (3 – 5 ANI)
GRUPA CODRILOR
Locuri disponibile – 0 (nu avem locuri disponibile pentru anul educațional 2024 – 2025).
- Vârstă copii – 3 – 5 ani
- Capacitate grupă – 24 copii
- Adulți la grupă – 1 adult la 8 copii (1 coordonator + 2 asistenți la clasă)
- Sală proprie, luminoasă și spațioasă – aprox. 65 mp.
Program zilnic – grupa MIJLOCIE
- 08:30 – 10:00 – sosirea copiilor + efectuarea triajului medical + activități instructiv-educaționale liber alese în sălile de clasă
- 10:00 – 10:30 – prezentare din tema săptămânii + gustare
- 10:30 – 12:30 – activități în aer liber + activități instructiv-educaționale / ateliere tematice în sălile de clasă
- 12:30 – 13:30 – predarea copiilor înscriși la program scurt
- 12:30 – 15:30 – masă de prânz + odihnă
- 15:30 – 16:30 – activități instructiv-educaționale / ateliere tematice + gustare
- 16:30 – 18:00 – activități în aer liber / activități instructiv-educaționale
- 13:00 – 18:00 – predarea copiilor înscriși la program lung
- 18:00 – Centrul Educațional TINY TOES se închide
ATELIERE
Yoga – exerciții fizice de mișcare coordonată, menținerea unei anumite poziții pentru un anumit timp (exersând și număratul în același timp), exerciții de respirație conștientă, mindfulness, cunoașterea propriului corp, echilibrului și flexibilității.
Club de carte – o călătorie în lumea cărților și a autorilor de carte. Alegem o carte cu un mesaj educativ, o citim într-o manieră distractivă și facem un craft în tema aleasă.
Gătit – alegem rețete interesante, pregătim ingredientele potrivite, curățăm și măsurăm, amestecăm și frământăm – exersăm abilitățile de viață practică și ne răsfățăm simțurile.
Exprimarea emoțiilor – Viața este o scenă, iar micii noștri actori încearcă multe roluri, pentru a se descoperi pe sine și a se cunoaște mai bine. Îi ajutăm pe copii să înțeleagă ceea ce simt, să recunoască diversele emoții, să transpună în cuvinte ceea ce este mai dificil de conștientizat sau de exprimat – emoții puternice, fie ele bune sau mai puțin plăcute.
Arte plastice – Ce este arta? Câte tipuri de linii există? Dar puncte? Cum se pot combina culorile? Pe ce suprafețe putem picta? Cu ce materiale ne putem exprima artistic? Mergem puțin și prin istoria artei, descoperind mari artiști și opere celebre, învățând și cultivând frumosul.
Teatru situațional – la final de săptămână alegem o situație / o întâmplare din zilele ce au trecut și o repunem într-o scurtă scenetă (cu păpuși, cu role-play, cu personaje). Astfel, copiii își vor reaminti situația și își vor putea întipări mai bine trăirile.
Dansuri – zumba sau balet, dansuri populare sau alte coregrafii distractive, toate sunt pe placul celor mici. Atelierul de dans se prelungește de fiecare dată (și continuă acasă).
Siguranță personală – Cum procedăm când ne rătăcim undeva? Care sunt adulții de încredere? Ce măsuri luăm în cazul unei situații de urgență – incendiu, cutremur etc.? Care sunt regulile pentru siguranța în trafic (pieton / pasager în mașină / biciclist)?
Multisport (opțional) – povești antrenante, trasee (deloc ușoare), lucru în echipă și încurajări, multă distracție și, desigur, sport! Atelierul se desfășoară de două ori pe săptămână alături de colaboratori cu experiență.
Engleză (opțional) – un program britanic complex, sistematic şi inovator prin care copiii exersează limba engleză în elementele de literaritate adecvate vârstei (poveşti, cântece, jocuri lingvistice etc.) şi dobândesc abilităţile necesare pentru începerea scris-cititului în limba engleză. Atelierul se desfășoară de trei ori pe săptămână alături de colaboratori cu experiență.